
Vyskúšajte jednoduchý recept na chrumkavé domáce celozrnné rožky. S použitím celozrnnej múky, čerstvého droždia a posypané makom alebo rascou sú ideálnou voľbou na raňajky či desiatu. Pripravte si ich doma a vychutnajte čerstvé, voňavé pečivo.
Ingrediencie
- 500 g pšeničnej celozrnnej múky
 - 60 g rozpusteného masla
 - 17 g čerstvého droždia
 - 1 lyžička cukru
 - 350 ml vlažnej vody
 - 3 lyžičky soli
 - mak alebo rasca na posypanie
 
Postup
- Múku nasypte do misy a doprostred urobte jamku. Nalejte do nej časť vody, rozmrvte droždie a pridajte cukor.
 - Misu prikryte a nechajte 15 minút stáť v teple.
 - Pridajte zvyšnú vodu, maslo a soľ. Vypracujte pružné cesto a to nechajte pod utierkou kysnúť asi 1 hodinu.
 - Vykysnuté cesto rozdeľte na 12 rovnakých kusov a z každého urobte guľku.
 - Tú roztiahnite do tvaru trojuholníka a potom ho zaviňte do tvaru rožka.
 - Každý rožok mierne zahnite a ukladajte s dostatočnými rozostupmi na plech.
 - Rožky nechajte ešte 15 minút kysnúť.
 - Pred pečením rožky potrite vodou (alebo vajcom) a posypte makom.
 - Pečte v rúre na 200 °C asi 10 minút alebo dozlatista.
 
Zdroj: mora.sk
